Jacques Lemoine

Jacques Lemoine behaalde een diploma aan de ‘Ecole Nationale d‘Assurance’ en aan het ‘Centre National de Prévention et de Protection’ en start zijn loopbaan in de verzekeringswereld in 1972. Na een boeiend parcours in verzekeringen komt hij in 2000 aan het roer van de afdeling Fine Arts van Gras Savoye, en vervolgens van A.R.T, een dochterbedrijf van Siaci Saint Honoré, in 2014.

Zijn professionalisme en deskundigheid zijn algemeen erkend door de Franse musea en de nationale instellingen in Frankrijk. Zo kon hij echte vertrouwensrelaties aanknopen met de Franse instellingen en Europese musea. Jacques Lemoine trad vele keren op als adviseur tijdens colloquia van de International Council of Museums (ICOM), de AFROA (Association Française des Régisseurs d’Oeuvres d’Art), de FFRC (Fédération Française des Professionnels de la Conservation-Restauration) en de European Registrars Conference (ERC). Omdat hij zijn inzet en passie voor de bescherming van kunstwerken op volgende generaties wil overbrengen en zijn beroepservaring wil delen, ging Jacques les geven aan het IESA (Institut Européen Supérieur des Arts), de Universiteit Picardie Jules Verne in Amiens (kunstfaculteit (U.F.R.), masteropleiding ‘La régie des expositions’), het CIPAC (Centre International pour la pensée et l’art contemporain), het INP (Institut National du Patrimoine), de Universiteit Sorbonne IV, Paris IV ‘Marché de l’art’ en de Universiteit Panthéon/ Assas, Paris II ‘L’œuvre d’Art et le Droit’.

Jacques Lemoine wordt, als internationaal befaamd deskundige, op 1 januari 2017 benoemd tot Directeur-generaal van de nieuwe Franse dochter van Eeckman Art & Insurance. Dit makelaarskantoor, dat aan de top staat in België en Zwitserland, wil zijn activiteiten verder uitbouwen in Frankrijk, meer bepaald in Parijs.